عظیم ترین راهپیمایی در تاریخ انقلاب ،حماسه ای پرشکوه در راه است
نوشته شده توسط : یک ایرانی

عظیم ترین راهپیمایی در تاریخ انقلاب ،حماسه ای پرشکوه در راه است
 
بیست ودوم بهمن ماه ، روزی فراموش نشدنی در تارخ ایران زمین است. روز پیروزی حق علیه باطل ، روز پیروزی خون بر شمشیر و روز پیروزی مردمی جان بر کف بر نظامی ستمگر و وابسته به مستکبران و خونخواران  جهان.  

 

پایگاه خبری خبرگستر :بیست ودوم بهمن ماه ، روزی فراموش نشدنی در تارخ ایران زمین است. روز پیروزی حق علیه باطل ، روز پیروزی خون بر شمشیر و روز پیروزی مردمی جان بر کف بر نظامی ستمگر و وابسته به مستکبران و خونخواران  جهان.

هر سال در این یوم الله ، در این روز خدایی ، مردم ایران اسلامی به شکرانه این پیروزی و تجدید پیمان با امام خود و هزاران شهیدی که با خون پاکشان این انقلاب را به ثمر نشاندند ، به پا خاسته ، با مشت های گره کرده فریاد حق طلبی سر داده  و شعار های  مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل خود را به گوش مردم جهان می رسانند .

این حماسه ی جاویدان امسال به دلایلی که ذکر می شود  بطور قطع  پر شور تر از سالهای گذشته برپا خواهد شد . نخستین دلیل حضور بی سابق مردم  ، مراسم به خاک سپاری جریان بی جان فتنه است. در سال گذشته  منافقان با نقاب وابستگی به امام امت (ره) فضای کشور را فتنه زده و غبارآلود نمودند، اما با فروکش کردن غبار فتنه و کنار رفتن نقاب از چهره فتنه گران ، مردم بصیر ایران به ماهیت دروغ سخنان آنان پی برده و وابستگی جریان فتنه به اجانب و خیانت آنها را به انقلابشان دریافتند. ملت غیور ایران اسلامی در حماسه های 9 دی و 22 بهمن ماه سال گذشته جریان فتنه را در زیر گام های استوار خود به ورطه نابودی کشانده و امسال پیکر کریه و زشت و بی جان آن را برای همیشه به خاک می سپارند .

مردم در 22 بهمن ماه سال گذشته چنان درسی به فتنه گران دادند که دیگر جرأت خودنمایی در 22 بهمن ماه امسال را نخواهند داشت  و همین امر موجب شد ، سران فتنه از وحشت برخورد مردم ، راه خود را از ملت ایران جدا کرده و روزی بجز 22 بهمن را برای حضور در خیابانها اعلام کنند . هر چند که قطعا در آن روز نیز با تمام تبلیغات رسانه های خود، کسی به طرفداری از آنها حضور نخواهد یافت.


دلیل دوم برای حضوری پر شور تر از سالهای گذشته ، به ثمر نشستن پیام انقلاب در دلهای مردم  مسلمان  و خیزش عمومی برای مقابله با ظلم و ستم حکومت های دست نشانده غرب در سراسر جهان اسلام است. مردم ایران اکنون مشاهده می کنند که وعده الهی تحقق یافته و خون پاک فرزندان عزیزشان به ثمر نشسته و انقلاب اسلامی ایران  به تمام جهان اسلام نفوذ کرده است.


پس با شور و نشاطی بیش از پیش در این حماسه ی تاریخی حضور خواهند یافت و حمایت خود را از انقلاب اسلامی در کشورهای مسلمان مصر و تونس اعلام خواهند کرد و همصدا با تمام مسلمانان به پاخاسته ، فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و مرگ بر مستکبران جهان را سر خواهند دا

 

 

 

 

مسیرهای راهپیمایی 22 بهمن در تهران

 

 مسیرهای دهگانه راهپیمایی مردمی یوم‌الله بیست و دوم بهمن سال 1389تهران اعلام شد.

به گزارش کمیته ارتباطات و اطلاع‌رسانی ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی، در آستانه فرارسیدن سی و دومین سالگرد پیروزی شکوه‌مند انقلاب اسلامی در سال همت مضاعف، کار مضاعف و ورود به سومین سال از دهه پیشرفت و عدالت، راهپیمایی مردمی یوم‌الله بیست و دوم بهمن، پرشور‌تر از سال‌های گذشته با حضور گسترده و انبوه مردم مؤمن و انقلابی در بیش از 850 شهر از شهرهای سراسر کشور، برگزار می‌شود.
 
این راهپیمایی مردمی در تهران از ساعت «9 صبح» جمعه همراه با نمایش همبستگی ملی و عشق به ارزش‌های الهی و حمایت از خواسته‌های به حق ملت‌های مسلمان، از مسیرهای دهگانه به سمت میدان بزرگ آزادی، میعادگاه انقلابیون، آغاز می‌شود. ‌
 
مراسم رسمی یوم الله 22 بهمن ماه از ساعت 10صبح با قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز و با سخنرانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در میدان آزادی به پایان می‌رسد.
 
ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی ابراز امیدواری کرد که تمامی آحاد، اقشار و گروه‌های مختلف مردمی و گرایش‌های وفادار به آرمان‌های انقلاب اسلامی، که در رسیدن به قله رفیع و عبور از گذرگاه‌ها و گردنه‌های سخت حوادث انقلاب به خود هیچ تردیدی راه نداد، امسال نیز پرشور‌تر و با صلابت‌تر از سال‌های قبل با حضور مبتنی بر بصیرت و آگاهی انقلابی، پاسخ کوبنده و تاریخی به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی بدهند.
 
مسیر شماره یک: مسجد امام حسین (علیه‌السلام)، میدان امام حسین، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره دو: مسجد جامع ابوذر، میدان ابوذر، خیابان ابوذر، خیابان شهید آیت‌الله سعیدی، میدان بزرگ آزادی
مسیر شماره سه: مسجد امام هادی (علیه‌السلام)، خیابان شهیدحیدری، میدان معلم، خیابان تختی، خیابان شهید آیت‌الله سعیدی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره چهار: مسجد دارالسلام، میدان منیریه، خیابان شهید معیری، خیابان کارگر، میدان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره پنج: مسجد الجواد (علیه‌السلام)، میدان هفتم تیر، خیابان شهید آیت الله دکتر مفتح، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره شش: مسجد نور، میدان فاطمی، خیابان فلسطین، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره هفت: مسجد المهدی (عج الله تعالی الشریف)، خیابان ستارخان، خیابان شادمهر، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره هشت: مسجد حضرت ابوالفضل (علیه‌السلام)، خیابان ستارخان، میدان توحید، خیابان توحید، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره نه: مسجد امام سجاد (علیه‌السلام)، خیابان آیت‌الله اشرفی اصفهانی، فلکه دوم صادقیه، خیابان محمدعلی جناح، میدان بزرگ آزادی
 
مسیر شماره ده: مسجد امام جعفر صادق (علیه‌السلام)، فلکه دوم صادقیه، خیابان محمدعلی جناح، میدان بزرگ آزادی
 
ساعت شروع راهپیمایی 9 صبح می‌باشد.

 

 

 

 

روح الله حسينيان در گفت‌و‌گو با فارس:
22بهمن اعلام همراهي ملت ايران با خيزش‌هاي اسلامي در جهان است

خبرگزاري فارس: نماينده مردم تهران در مجلس گفت: با توجه به آثار انقلاب اسلامي در كشورهاي تونس و مصر احساسي مضاعف در مردم ايران به وجود آمده كه با حضور در راهپيمايي، پيام همراهي خود را با خيزش‌هاي اسلامي در جهان اسلام اعلام مي‌كنند.


 

حجت الاسلام روح‌الله حسينيان در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: مهمترين دستاورد انقلاب اسلامي بازگشت به خويشتن، خودباوري و بيداري اسلامي است.

وي با اشاره به منزوي شدن اسلام قبل از پيروزي انقلاب اسلامي افزود: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در اثر تلاش دشمنان، اسلام منزوي شده و براي جهانيان اين نكته غيرقابل تصور بود كه اسلام مي‌تواند توده‌هاي مردم را دور يكديگر براي انقلاب مردمي بسيج كند.

نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي خودباوري ديني در جوامع اسلامي به وجود آمد و اين قدرت پيدا شده كه مي‌توان حاكميت سكولاريسم و ماركسيسم را سرنگون و حكومتي عادلانه و مردمي را ايجاد كرد.

حجت الاسلام حسينيان ادامه داد: انقلاب اسلامي ايران باعث شد كه تا روز قيامت خودآ‌گاهي، خودباوري و بازگشت به خويشتن اسلامي در سرتاسر جهان گسترش پيدا كند و به اميد خدا روز به روز شاهد نفوذ انقلاب اسلامي بين ديگر كشورهاي دنيا هستيم.

وي با اشاره به تأثير انقلاب اسلامي روي كشورهاي دنيا از جمله لبنان تصريح كرد: مردم لبنان توانستند با امكانات بسيار محدود در مقابل اسرائيل ايستادگي كنند كه اين ايستادگي قطعاً برگرفته از بيداري اسلامي در انقلاب اسلامي ايران است.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس گفت: بيداري اسلامي باعث شد تا مردم غزه بتوانند در مقابل اسرائيل ايستادگي و پوزه اسرائيل را به خاك بمالند؛ اميد است همان‎طور كه در كشورهاي تونس و مصر اين بيداري شكل گرفت، شاهد تحول در كشورهاي يمن و عربستان سعودي و ديگر كشورهاي اسلامي باشيم.

وي تصريح كرد: مقدمات ظهور امام زمان(عج) با بيداري اسلامي در كشورهاي جهان ايجاد خواهد شد و جهان اسلام يك‎پارچه براي حمايت از حضرت مهدي(عج) و گسترش اسلام در سرتاسر جهان آمادگي ظهور امام عصر(عج) را داشته باشد.

حجت الاسلام حسينيان با اشاره به راهپيمايي 22 بهمن سال جاري افزود: مردم ايران به خوبي آگاه هستند كه جهان اسلام به راهپيمايي 22 بهمن در ايران چشم دوخته است تا با حضور مردم در اين راهپيمايي، متوجه شوند كه تا چه ميزان مردم ايران از انقلاب خود حمايت مي‌كنند.

وي ادامه داد: حتي دشمنان اسلام هم به 22 بهمن چشم دوخته‌اند تا قدرت نظام، رهبري، مردم و حكومت را بسنجند و طبق آن تصميم‌گيري كنند.

نماينده مردم تهران در مجلس تصريح كرد: با توجه به آثار انقلاب اسلامي در كشورهاي تونس و مصر احساس مضاعفي در مردم ايران به وجود آمده تا با حضور در راهپيمايي، هم پيام ماندگاري انقلاب را به جهانيان مخابره كنند و هم پيام همدردي و همراهي خود را با خيزش‌هاي اسلامي در جهان اسلام اعلام كنند.
 

 

 

 

 
بانگ الله اكبر از فراز برج ميلاد در شب 22 بهمن‎ماه طنين‎انداز مي‌شود

خبرگزاري فارس: برج ميلاد تهران فردا به‏مناسبت سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي اقدام به برگزاري برنامه ويژه تكبيرگويي و پرواز بادبادك‏ها از فراز برج ميلاد تهران مي‌كند.


 

به گزارش خبرگزاري فارس، برنامه تكبيرگويي به مناسبت ايام مبارك دهه فجر از فراز برج ميلاد تهران با حضور خانواده ايثارگران و شهدا فردا در ساعت 21 و با همكاري معاونت امور اجتماعي، فرهنگي و اداره كل امور ايثارگران شهرداري تهران برگزار خواهد شد.

جشنواره بادبادك‌ها ويژه برنامه برج ميلاد تهران براي كودكان و نوجوانان تهراني است كه اين برنامه با همكاري سازمان ورزش شهرداري تهران فردا از ساعت 15 تا 21 در برج برگزار مي‌شود.

بنابر اين گزارش از ديگر برنامه‌هاي برج ميلاد تهران به مناسبت ايام مبارك دهه فجر نورافشاني از محل برج ميلاد تهران است كه بازديدكنندگان مي‎توانند همزمان با بازديد از برج از اين برنامه استفاده كنند.

لازم به ذكر است كه تنها شهرونداني كه كارت دعوت داشته باشند مي‏توانند در 2 برنامه تكبيرگويي از فراز برج ميلاد تهران و جشنواره بادبادك‎ها شركت داشته باشند.

 

 

 

 

رجايي در گفت‌وگو با فارس:
راهپيمايي 22 بهمن "زلزله انقلابي " ديگري در منطقه ايجاد خواهد كرد

خبرگزاري فارس: نماينده مردم اراك در مجلس معتقد است كه راهپيمايي 22 بهمن امسال علاوه بر "زلزله انقلابي " ديگري كه در منطقه ايجاد مي‌كند، "پاسخ قاطعي " هم به فتنه‌گران خواهد بود.


 

عباس رجايي نماينده مردم اراك و رئيس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به فرارسيدن 22 بهمن، گفت: 22 بهمن نماد اقتدار و خودباوري ملت ايران است و بزرگداشت اين روز چندين ويژگي در پي خواهد داشت؛ حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن، با توجه به اينكه مردم، انقلاب اسلامي را از خود مي‌دانند حقيقتاً يك رفراندوم و «راي آري» به نظام جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.

وي افزود: با توجه به حساسيت‌هايي كه امروز در مورد مسائل انقلاب اسلامي ملت ايران در جهان به‎وجود آمده، قطعا حضور گسترده ملت در راهپيمايي 22 بهمن اثرات زيادي درپي خواهد داشت.

نماينده مردم اراك در مجلس با بيان اينكه انقلاب اسلامي پس از پيروزي پيام‌هاي جديدي به جهانيان مخابره كرده است، تصريح كرد: انقلاب اسلامي تمام مكاتب حكومتي و فلسفي دنيا را به چالش كشيده و اعلام كرد كه يك حكومت سياسي بر مبناي دين كه مبتني بر ولايت مطلقه فقيه نيز خواهد بود، تاسيس خواهد كرد.

رجايي ادامه داد: امروز جهان پس از گذشت 32 سال به وضوح مي‌بيند كه يك نظام ديني مردم‌سالار و مبتني بر ولايت مطلقه ‌فقيه چقدر خوب در مقابل همه حوادث ايستاده است.

وي خاطرنشان كرد: در واقع حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن، مجددا اين باور را كه نظام مبتني بر ولايت‌فقيه مي‌تواند يك الگوي حكومتي پايدار براي جهان باشد در معرض ديد همگان قرار خواهد داد.

"خطبه‌هاي اخير رهبر معظم انقلاب و تلاش رسانه‌هاي غرب براي سانسور پيام ملت ايران كه از زبان ولي‌فقيه انعكاس يافت "، موضوع ديگري بود كه رئيس كميسيون كشاورزي مجلس به آن اشاره كرد و گفت: غرب تلاش كرد كه پيام رهبر انقلاب را سانسور و يا كمرنگ جلوه دهد، پيامي كه امروز جوانان كشور مصر آن را به صورت بلوتوث در اختيار يكديگر قرار مي‌دهند تا اين پيام به گوش همه برسد.

"استكبار جهاني با كمك رسانه‌هاي خبري خود درصدد سانسور اين پيام است، از اين رو حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن مي‌تواند به دنيا ثابت كند كه اگر همه رسانه‌هاي جهان هم بسيج شوند، نمي‌توانند پيام انقلاب اسلامي و رهبري عزيز را سانسور و يا كمرنگ كنند. "

رجايي با اشاره به تكاپوي فتنه‌گران همزمان با فرارسيدن 22 بهمن تاكيد كرد: امروز با گذشت حدود يك سال و نيم از فتنه 88، همچنان برخي در كشور مترصد اين هستند كه جريان فتنه را احيا كنند، آنها بايد بدانند كه حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن اثبات خواهد كرد كه فتنه‌گران براي مردم ارزشي ندارند.

"هوشياري ملت ايران و حضور گسترده در راهپيمايي 22 بهمن امسال، پاسخ قاطعي به فتنه‌گران خواهد بود. "

نماينده مردم اراك در مجلس اضافه كرد: امروز كه برخي كشورهاي دنيا با تأسي از انقلاب اسلامي عليه حاكمان وابسته كشورشان قيام كرده‌اند، حضور پرشور مردم در راهپيمايي روز جمعه نشان خواهد داد كه ملت ايران همچنان نسبت به آرمان‌هاي انقلاب پايبند است، اقدامي كه ملت‌هاي منطقه را براي تشكيل خاورميانه اسلامي مصمم‌تر خواهد كرد.

رجايي در پايان به اين نكته هم اشاره كرد كه حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن "زلزله انقلابي " ديگري در منطقه ايجاد خواهد كرد.
 

 

 

 

 

 

مرزبندي دقيق ميان خودي و دشمن از شيوه‌هاي مديريتي امام(ره) ‌‌بود

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام طي گفت‌وگويي جزئيات ديدار امام(ره) با نماينده "كارتر " و "ژيسكاردستن " در پاريس را تشريح و تاكيد كرد: يكي از شيوه‌هاي مديريتي امام(ره) مرزبندي دقيق ميان خودي و دشمن بود.

 

هامون نیوزبه نقل ازفارس:محمد هاشمي‌رفسنجاني برادر كوچكتر اكبر هاشمي‌رفسنجاني و رئيس دفتر او در مجمع تشخيص مصلحت نظام است.

او در سال 1321 در رفسنجان به دنيا آمد و داراي فوق ليسانس مديريت از دانشگاه بركلي كاليفرنيا ‌و تحصيلات حوزوي است.

از فعاليت‌هاي سياسي - اجتماعي او مي‌توان به مشاركت فعال در نهضت اسلامي امام خميني(ره) اشاره كرد كه به دستگيري و تبعيد و زنداني شدن وي انجاميد.

او در پايه‌گذاري و اداره انجمن اسلامي دانشجويان ايراني مقيم آمريكا نيز مشاركت داشت.

محمد هاشمي از اعضاي شوراي مركزي حزب جمهوري اسلامي ايران بود و در تأسيس حزب كارگزاران سازندگي به عنوان عضو مؤسس شركت كرد.

وي از سال 1363 تا 1373 رئيس سازمان صداوسيما بود و بعد از آن مدتي در وزارت امور خارجه كار كرد ‌از سال 1375 تاكنون نيز عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام است.

حضور محمد هاشمي در جريان مبارزات انقلاب و همراهي وي با امام(ره) در زمان اقامت در پاريس باعث شد كه همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامي و فرا رسيدن يوم‌الله 22 بهمن به گفت‌وگو با وي بنشينيم.

اگرچه ‌محور‌هاي اين مصاحبه ‌از قبل ‌با محمد هاشمي هماهنگ شده بود ولي بعد از تعيين وقت ‌قصد كرديم كه در حاشيه اين مصاحبه در خصوص برخي مسائل روز نيز با اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام صحبت كنيم كه البته ‌به دليل كمبود وقت موفق به انجام اين مهم نشديم.
ناگفته نماند كه آقاي هاشمي قول داد ‌در زمان مناسب‌تر و با حوصله‌اي بيشتر به سؤالاتمان پاسخ دهد،‌حال بايد منتظر ماند و ديد كه اين زمان كي فرا مي‌رسد.

مشروح گفت‌وگوي تفصيلي خبرگزاري فارس با محمد‌ هاشمي‌رفسنجاني‌ عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ذيل مي‌آيد:

هاشمي در ابتدا ضمن عرض تبريك به مناسبت فرا رسيدن ايام‌الله دهه فجر اظهار داشت: در ابتدا جا دارد يادي از امام(ره) كه حقيقتاً براي اين كشور عزت، افتخار و آزادي و سعادت را به همراه آوردند و همچنين شهدايي كه با نثار خون خود باعث شدند درخت انقلاب به بار بنشيند، داشته باشيم.

وي با اشاره به تحصيلات خود در رشته مديريت و انجام تحقيقات در اين زمينه موضوع مديريت امام خميني(ره) را موضوع بسيار مهم و دقيقي دانست و گفت: نكات مهمي در خصوص بحث مديريت امام(ره) وجود دارد كه به بيان برخي از نكات آن مي‌پردازم.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: نامه‌اي از امام خميني(ره) كه مربوط به همان روز‌هاي اولي كه وارد مبارزات شدند و حدود 20 سال سن داشتند وجود دارد كه با آيه كريمه "قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ " شروع شده و اين نامه در كشف الاسرار امام(ره) درج شده است كه نكات ارزشمندي در آن نهفته است.

وي اظهار داشت: در اين آيه خداوند موعظه مي‌كند كه هر حركتي براي خدا باشد، يعني اگر حركتي براي خدا آغاز شد، فرقي نمي‌كند كه چند نفر با آن همراهي كنند، پس هر حركتي بايد براي خدا باشد.

رئيس اسبق سازمان صدا و سيما تصريح كرد: اگر بخواهيم بحث مديريت امام(ره) را بررسي كنيم، اولين نكته‌اي كه با آن روبرو مي‌شويم، حركت براي خداست،‌ در مورد مديريت امام(ره) بايد به اين نكته توجه كنيم كه مديريت و رهبري جامعه موضوعي است كه تقريباً با عمر تاريخ برابري مي‌كند، يعني از ابتداي تاريخ هميشه مديريت و رهبري وجود داشته و در آن يك تقسيم بندي كلي و دو ديدگاه اساسي وجود دارد، ديدگاه اول، ديدگاه رهبري الهي يا مبتني بر ارزش‌هاي الهي است كه از آن به عنوان رهبري الهي ياد مي‌شود، ديدگاه دوم ديدگاه رهبري غير الهي است كه در طول تاريخ به وضوح مي‌توان نمونه‌هاي آن را مشاهده كرد.

* در اروپا و آمريكا مردم زندگي "قسطي " دارند

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأكيد كرد: به طور مثال اگر به نهضت انبيا توجه كنيم در ادوار مختلف مي‌بينيم كه انبيا داراي رهبري الهي بودند و كساني كه در برابر انبيا قرار مي‌گيرند نيز جزء رهبران غيرالهي به حساب مي‌آيند و در رهبري بر مبناي ديدگاه الهي يك سري اصول وجود دارد كه همگي براي حفاظت از گوهر كرامت انساني پي‎ريزي شده‌اند، يعني بر اساس رهبري الهي اگر به آيات قرآن يا زمان حضرت رسول الله يا حضرت امير يا قيام امام حسين(ع) مراجعه كنيم، مي‌بينيم كه در رهبري الهي حركت اصلي بر اساس كرامت و گوهر انساني شكل گرفته و رهبران الهي براي گوهر كرامت انساني ارزش قائلند و براي خدمت و شكوفايي و احترام به كرامت انساني حركت خود را آغاز كرده‌اند.

وي افزود: در رهبري غيرالهي اين ويژگي‌ ديده نمي‌شود، البته اين مسئله به اين معنا نيست كه مطلقاً حفظ كرامت انساني در رهبري غيرالهي وجود ندارد، ولي به هر حال بحث انسان در اين رهبري مطرح نيست و كرامت انساني در آن جايي ندارد كه اگر بحث انسان در اين مقوله مطرح باشد تنها به استثمار انسان‌ها اشاره دارد.

هاشمي گفت: با بررسي نظام‌هاي مديريتي و سيستم‌هاي رهبري مختلف در شرق و غرب مي‌بينيم كه در نظام شرقي سيوساليستي يا كمونيستي به انسان به عنوان يك بنده نگاه مي‌شود و ارزش‌هاي انساني جايگاهي ندارد، از آن طرف تفكر غربي به نوع ديگري انسان را استثمار مي‌كند و به هيچ وجه كرامت و گوهر انساني را در نظر نمي‌گيرد و از راه‌هايي گوناگون از جمله ابتذال و فحشا به گونه‌اي رفتار مي‌كند كه انسان هيچ آزادگي نداشته باشد.

عضو مجمع تشخص مصلحت نظام به سال‌هاي دوران تحصيلش در آمريكا اشاره كرد و اظهار داشت: در سال‌هايي كه در آمريكا دانشجو بودم مسائلي را كه گفتم بعينه مي‌ديدم، آمريكايي‌ها به گونه‌اي جامعه‌ خود را اداره مي‌كردند كه مردم هميشه نيازمند به حقوق يا كار خود باشند و سعي داشتند كه يك زندگي قسطي براي مردم درست كنند كه اگر فرد يك روز نمي‌توانست كار كند و يك روز لطمه درآمدي مي‌ديد آن مسئله تأثير مستقيمي در زندگي روزمره فرد داشت.

وي با بيان اينكه اين شرايط هنوز هم در آمريكا وجود دارد، ادامه داد: اصولاً وضع زندگي در اروپا و آمريكا اين طور است كه بيان كردم و معمولاً اكثر افراد در اين جوامع يك زندگي قسطي دارند.

هاشمي با اشاره به تداوم زندگي قسطي در اين جوامع گفت: با كارت‌هاي اعتباري كه در اختيار افراد قرار مي‌دهند، شخص مي‌تواند با آن، اقلام مورد نياز خود را بدون مبادله پول تهيه كند و آخر ماه افراد حقوقشان را دريافت مي‌كنند و متوجه مي شوند كه بايد تمام حقوق‌شان را براي پرداخت قسط هزينه كنند.

عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران تأكيد كرد: در اين نوع زندگي انسان اسير است و به تعبير بعضي بزرگان در اين نوع زندگي انسان اسير شكم و مسائل غيراخلاقي است و اين خلاصه مديريت غربي حتي در عصر حاضر و نحوه ارتباط آن با انسان است كه بر اساس آن اكثريت براي تأمين منافع اقليت به استثمار كشيده مي‌شوند.

اين فعال سياسي اظهار داشت: در نظام كمونيستي يا نظام سوسياليستي وضعيت از اين بهتر نيست. بر اين اساس بايد گفت كه وجه تمايز رهبري الهي يا آن ديدگاه رهبري كه مبتني بر رهبري الهي است در موضوع انسان و كرامت انساني است.

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: بعد از مطالعه دقيق نحوه رفتار مديريتي امام خميني(ره) به اين نتيجه مي‌رسيم كه انديشه و عمل مديريتي امام خميني(ره) منطبق بر نظريات دانشمندان و صاحب‌نظران علم مديريت بوده است، يعني وقتي كه ما علم مديريت را در غرب بررسي مي‌كنيم و رفتار امام را نيز با آن مقايسه مي‌كنيم، مي‌بينيم كه رفتار امام از نظر علمي دقيقاً منطبق بر علم مديريت است، با اين تفاوت كه امام خميني(ره) بر اساس اخلاق و درك دقيق و عميق ديني و توجه به آيات الهي و همچنين حفظ كرامت انساني اقدامات خود را انجام مي‌دادند.

* امام خميني(ره) در مقابل خداوند احساس تكليف مي‌كرد

وي ادامه داد: مسائل يادشده از ويژگي‌هاي مديريت و رهبري امام خميني(ره) است و امام ضمن اينكه روش مديريتي مبتني بر علم را در پيش گرفته بود به اخلاقيات و نيز مفاهيم و تعاليم دقيق و عميق ديني توجه خاصي داشت.

هاشمي خاطرنشان كرد: امام خميني(ره) در مواردي كه قصد داشتند نصيحتي كنند، در مكاتبات تأكيد مي‌كردند كه هر حركتي بايد براي رضاي خدا باشد.

اين فعال سياسي تأكيد كرد: اين جمله امام كه مي‌فرمايند ما عمل به تكليف مي‌كنيم و فرقي نمي‌كند كه شكست بخوريم يا پيروز شويم بسيار معروف است و امام(ره) همواره بر اين مسئله تأكيد داشتند و دليل اين مسئله هم اين بود كه امام خميني(ره) در مقابل خداوند احساس تكليف مي‌كردند و به همين دليل عمل به تكليف مي‌كردند و به نتيجه كاري نداشتند.

وي افزود: يكي ديگر از مشخصه‌هاي رهبري امام خميني(ره) اين بود كه توجه دقيقي به آيات الهي داشتند، لذا در طول مدتي كه خدمت ايشان بودم، مي‌ديدم كه شيوه ايشان همواره مطابق آيه "محمد رسول الله والذين معه اشداء علي كفار و رحماء بينهم و . . . " است.

* امام خميني(ره) قدرت‌هاي بزرگ را به چالش مي‌كشيد

هاشمي گفت: اصل وحدت دروني، پرهيز از اختلاف و حذف‌هاي بي‌مورد از ديگر ويژگي‌هاي امام خميني(ره) بود.

اين فعال سياسي اظهار داشت: رسول مكرم اسلام اين‌طور بودند كه در برابر كفار تسليم نمي‌شدند و به شدت با آنها برخورد مي‌كردند و در مقابل آنها بسيار جدي بودند كه شيوه امام خميني(ره) هم همين طور بود، چنانچه مي‌ديديم كه ايشان بر سر آمريكا فرياد مي‌كشيدند و در برابر شاه يا اسرائيل نه تنها كوتاه نمي‌آمدند بلكه آنها را به چالش مي‌كشيدند.

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: در تمام مواقعي كه همراه امام بوديم، مي‌ديديم كه امام خميني(ره) چنان قدرت‌هاي بزرگ را به چالش مي‌كشيد كه خود آنها احساس خفت و خواري مي‌كردند.

هاشمي اظهار داشت: امام خميني(ره) 117 روز در پاريس حضور داشتند كه بنده 114 روز در خدمت ايشان بودم، زماني كه امام از نجف به سمت كويت حركت كردند و از ورود ايشان به كويت ممانعت شد، ايشان به بصره برگشتند و يك شب در هتل اقامت كردند؛ از همان جا حسين آقا نوه امام با بنده كه در آمريكا بودم، تماس گرفت و گفت كه امام فرموده‌اند كه شما را در جريان قضايا قرار دهيم و فردا تصميم مي‌گيريم كه كجا برويم.

وي ادامه داد: دو روز بعد از اين قضايا خبر رسيد كه امام وارد پاريس شدند و من هم بلافاصله بليت تهيه كردم و به پاريس رفتم و در حقيقت روز سومي كه امام در پاريس حضور داشتند در خدمت امام حاضر شدم و با هواپيمايي كه امام به ايران آمدند، وارد ميهن شدم و بعد از پيروزي انقلاب هم در ايران زندگي خود را ادامه دادم.

* جزئيات ديدار امام(ره) با نماينده "كارتر " و "ژيسكاردستن " در پاريس

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه مصاحبه به بيان خاطره‌اي از دوران همراهي خود با امام(ره) در نوفل لوشاتو پرداخت و گفت: زماني كه بحث بازگشت امام به ايران مطرح شد، نظرات مختلفي در اين خصوص وجود داشت.

هاشمي گفت: در ايران هم شرايط انقلاب و نهضت جريان داشت و جوش و خروش خاصي بين مردم در جريان بود؛ در آن زمان برخي از ايران تماس مي‌گرفتند و مي‌گفتند كه در حال حاضر شرايط براي بازگشت امام به ايران مناسب نيست و جوّ غالب اين بود كه اگر فعلاً امام به ايران نيايد، بهتر است.

وي ادامه داد: در جريان همين مباحث بود كه دو نماينده از سوي آقاي كارتر رئيس جمهور وقت آمريكا و آقاي ژيسكاردستن رئيس جمهور وقت فرانسه درخواست ديدار با امام را كردند و امام هم براي اين افراد وقتي اختصاص داد؛ اين دو نماينده نزديك ساعت 10:30 شب خدمت امام رسيدند، نماينده آقاي كارتر در اين ديدار قصد كرد كه از موضع خشونت برخورد كند و خطاب به امام گفت: مصلحت نيست كه شما در كار مردم دخالت كنيد. و به طور كل بايد گفت كه اين شخص از زاويه بي‌ادبانه سخنان خود را عنوان كرد.

اين فعال سياسي گفت: امام بعد از سخنان نماينده كارتر خطاب به وي گفت كه من هنوز به مردم نگفتم كه در مورد آمريكايي‌هايي كه در ايران هستند چه كار كنند، ولي اگر لازم باشد خواهم گفت. بعد از فرمايش امام(ره) رنگ نماينده كارتر عوض شد چرا كه در آن زمان 65 هزار آمريكايي به عنوان مستشار و كارشناس و كارمند سفارت در ايران حضور داشتند و در واقع اداره حكومت شاه به دست اين افراد بود.

هاشمي اظهار داشت: بعد از تهديد امام، نماينده ژيسكاردستن كه اين وضع را ديد، از در مهرباني وارد شد و خطاب به امام(ره) گفت: ما خدمت شما رسيده‌ايم تا شرايط را بررسي كنيم و اگر مكان زندگي شما مناسب نيست، به جاي بهتري منتقلتان كنيم كه مورد موافقت حضرت امام(ره) قرار نگرفت.

در آن زمان امام در يك روستا و در يك خانه بسيار كوچك زندگي مي‌كرد كه اين روستا زمستان بسيار سردي داشت و امكانات رفاهي بسيار كمي در آنجا موجود بود.

وي اظهار داشت: به محض اينكه اين دو فرد پاي خود را از در خانه امام بيرون گذاشتند، امام فرمودند كه اعلام كنيد من در اولين فرصت به ايران مي‌آيم؛ بعد از فرمايش امام ما هم خبري در اين زمينه تنظيم كرديم و به راديو فرانسه داديم و راديو فرانسه هم ساعت 12 شب اين خبر را اعلام كرد.

عضو حزب كارگزاران ادامه داد: زماني كه امام(ره) اعلام كردند قصد ورود به ايران را دارد، بختيار فرودگاه را بست و به همين دليل سفر امام چند روز به تأخير افتاد، ولي در نهايت امام بعد از تأخيري كه ايجاد شد، وارد ايران شدند.

هاشمي اظهار داشت: بعدها از امام پرسيديم: دليل تصميمي كه بعد از ديدار با نمايندگان آمريكا و فرانسه گرفتند،‌ چه بود؟ ايشان در پاسخ گفتند كه: آمريكا و فرانسه دلشان براي من نسوخت كه براي من مهرباني كنند و معلوم مي‌شد كه اين كشورها قصد ايجاد توطئه‌اي در ايران را دارند كه اگر من در ايران باشم، آنها نمي‌توانند توطئه خود را عملي كنند، به همين جهت اعلام كردم كه در اسرع وقت وارد ايران مي‌شوم تا بتوانم مقابل توطئه اينها را بگيرم.

* يكي از شيوه‌هاي مديريتي امام مرزبندي دقيق ميان خودي و دشمن بود

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأكيد كرد: اين ماجرا دشمن‌شناسي و قاطعيت امام در برابر كفار را به خوبي نشان مي‌دهد، چرا كه ما در منطقه، دولت آمريكا را كافر مي‌دانيم.

وي ادامه داد: بعد از ورود امام به ايران و پيروزي انقلاب معلوم شد كه ژنرال هايزر به ايران آمده بود تا كودتا كند و بررسي‌هايي انجام داده بود كه كودتاي نظامي عليه انقلابيون و نهضت و امام انجام دهد، ولي در مجموع به اين جمع‌بندي رسيده بود كه كودتا هم فايده‌اي ندارد و نمي‌تواند جريان انقلاب را متوقف كند و قبل از 22 بهمن از ايران فرار كرد.

اين فعال سياسي با بيان اينكه نكات يادشده مسائلي است كه در مديريت امام مورد توجه قرار مي‌گيرد، افزود: از سويي ديگر مي‌بينيم كه امام مهرباني‌ها، توصيه‌ها و توجه زيادي را نسبت به مردم داشت.

هاشمي اظهار داشت: بارها بنده و مسئولين ديگر از امام شنيديم كه مي‌فرمودند اگر به من بگوييد خدمتگزار بيشتر رضايت دارم و لذت مي‌برم تا اينكه مرا رهبر خطاب كنيد، بر اين اساس بايد گفت كه ايشان خود را خدمتگزار مردم مي‌دانستند. به همين دليل مكرر به مسئولين تأكيد مي‌كردند كه مردم ولي‎نعمت شما هستند و بايد قدر آنها را بدانيد.

وي ادامه داد: يكي از شيوه‌هاي مديريتي امام مرزبندي دقيق ميان خودي و دشمن بود.

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأكيد كرد: در انديشه مديريتي امام خميني(ره) چندين نكته وجود دارد كه اين نكات محورهاي مديريتي ايشان محسوب مي‌شود كه يكي از اين مسائل بحث اسلام‌محوري است.

هاشمي گفت: همه تأكيد امام روي اسلام و ارزش‌هاي اسلامي بود. به طور مثال در صحبت آقاي بازرگان اين مسئله شنيده شده كه وي در بيان تفاوت خود با امام اين طور مي‌گويد كه من اسلام را براي ايران مي‌خواهم، ولي امام ايران را براي اسلام مي‌خواستند.

* تأكيد امام(ره) بر خدمت به مردم، ساده‌زيستي، برقراري عدالت و واگذاري امور به مردم

اين فعال سياسي با تأكيد بر اينكه همه چيز امام براي اسلام بود، افزود: امام(ره) مي‌فرمود كه اگر قرار است ارزش‌هاي اسلامي در جامعه پياده نشود، حكومت بي‌فايده است و اگر بخواهيم يك حكومت ظالمانه مانند ديگر كشورها داشته باشيم، فايده‌اي ندارد، لذا ما قصد داريم حكومت كنيم كه اسلام را پياده كنيم و ارزش‌هاي اسلامي و انساني را در جامعه به جريان بيندازيم.

هاشمي تصريح كرد: نكته ديگري كه در مديريت امام(ره) بايد به آن اشاره كرد، اصل خدمت به مردم بود، لذا مشاهده مي‌شد كه امام(ره) تأكيد زيادي بر خدمت به مردم داشتند.

وي افزود: تأكيد امام بر ساده‌زيستي مسئولين بود و توجه زيادي به آن داشتند.

عضو حزب كارگزاران تصريح كرد: امام روي موضوع برقراري عدالت اعم از عدالت اجتماعي، ديني، اقتصادي و مشاركت مردم و واگذاري اموري كه مردم مي‌توانند آن را انجام دهند، تأكيد زيادي داشتند.

وي گفت: مسائلي كه امام آن زمان مطرح مي‌كردند، مسائل امروز ماست، به طور مثال در حال حاضر در مجمع تشخيص مصلحت نظام بحثي در خصوص مدارس آموزش و پرورش وجود دارد كه در اين مبحث دو ديدگاه مطرح است. يك ديدگاه مبتني بر نظرات امام(ره) است كه طرفداران اين ديدگاه معتقدند كه آموزش و پرورش را بايد به مردم واگذار كنيم تا مردم آن را اداره كنند و طرفداران ديدگاه ديگر معتقدند كه آموزش و پرورش بايد در اختيار دولت باشد.

* امام(ره) بر دل‌ها حكومت مي‌كرد

هاشمي گفت: اگر حركت امام كه از سال 1340 و بعد از رحلت آيت‌الله بروجردي را بررسي كنيم، مي‌بينيم كه امام از زماني كه بحث لايحه انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي در زمان اسدالله علم مطرح شد، وارد مبارزه شدند و بعد از آن بحث لايحه اصلاحات ارضي مطرح شد و بعد از آنهم جريان مبارزه همچنان ادامه داشت ولي نكته مهم اين است كه حركت امام به‌گونه‌اي بود كه بر تمام مردم تأثير گذاشته بود.

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: موضوعي در مباحث سياسي و مديريتي وجود دارد كه مي‌گويند حكومت بايد بر دل مردم باشد نه بر شانه مردم و امام هم دقيقاً اين‌گونه بودند و ايشان واقعاً بر دل‌ها حكومت مي‌كردند، به طوري كه هر جا كه نام امام برده مي‌شد، مردم اشك مي‌ريختند.

اين فعال سياسي تصريح كرد: ويژگي‌هاي شخصي امام در فقه، ‌اصول، عرفان، فلسفه، قرآن، تاريخ و ويژگي‌هاي شخصيتي ديگر ايشان مانند شجاعت، قاطعيت و تقوا همه در نحوه نفوذ ايشان بر دل‌ها تأثير داشت و در كل بايد گفت كه امام خميني(ره) يك شخصيت بي‌نظير در طول هزار سال اخير و يا حتي بيشتر از آن است.

* امام(ره) به هيچ وجه هواي نفس و روحيه قدرت‌طلبي نداشت

هاشمي‌ گفت: شخصيتي مانند امام(ره) كه در همه امور سرآمد باشد و در كنار آن ويژگي‌هاي تقوايي، ‌عرفاني و تسلط بر فقه و اصول را نيز دارا باشد و نيز هواي نفس نداشته باشد، كم‌نظير است.

عضو حزب كارگزاران در ادامه به جوسازي‌هاي منافقين در سال‌هاي انقلاب عليه آيت‌الله بهشتي و هاشمي و رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و گفت: روزي آقاي بهشتي خدمت امام مي‌رسند تا از اين مسائل گله كنند، امام در پاسخ به آقاي بهشتي گفتند كه اگر همه اين گروهي كه در حمايت از من شعار مي‌دهند همين الآن خلافش را بگويند هيچ تأثيري بر اراده من براي خدمت به انقلاب اسلامي ندارد.

اين فعال سياسي تأكيد كرد: اين سخن امام تنها يك شعار نبود و يك واقعيت بود كه در تمام وجوه زندگي ايشان به وضوح قابل مشاهده است، ايشان به هيچ‌وجه هواي نفس و روحيه قدرت‌طلبي نداشتند.

مسئول دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: منطق امام(ره) اين‌طور نبود كه براي پاسداري از حكومت از ارزش‌ها خارج شوند و اين مسئله‌‌اي بود كه ما هميشه با ماركسيست‌ها بر سر آن بحث داشتيم؛ ما به ماركسيست‌ها مي‌گفتيم در اسلام هدف وسيله را توجيه نمي‌كند و ما همه چيزمان بر مبناي اخلاق است و اگر اقدامي قرار است خلاف اخلاق انجام شود، آن را انجام نمي‌دهيم.

وي گفت: تفاوتي كه در رهبري‌هاي مختلف و جوامع گوناگون با رهبري امام وجود دارد اين است كه امام اسلام‎محور بودند و اين مسئله را از روز اول مبارزه سرمشق خود قرار دادند.

هاشمي در پايان با بيان اينكه امام تأكيد داشتند حفظ نظام از اوجب واجبات است، گفت: منطق ارزش‌هاي اسلامي و همچنين منطق و مديريت و رهبري امام بر اين اساس بود كه تمام وجوه را در نظر مي‌گرفتند، ولي بر حفظ نظام در چارچوب ارزش‌ها تأكيد داشتند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
اخطار قانون اساسی به تمام نهادها از جمله مجمع تشخیص حق رئیس‌جمهور است
 
دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به نامه دکتر احمدی‌نژاد درباره عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رئیس جمهور حق تذکر و اخطار قانون اساسی به همه مقامات و نهادها را به جز مقام بالاتر از خود یعنی رهبری دارد.

 چند هفته پیش بود که رئیس جمهور نامه‌ای را خطاب به نمایندگام مجلس نوشت و در آن مطالبی را درباره یک مصوبه جنجالی و بحث‌برانگیز مجمع تشخیص مصلحت نظام با نمایندگان در میان گذاشت.

احمدی‌نژاد در این نامه با اشاره به مفاد قانون اساسی، ضمن اینکه اقدام مجمع در زمینه تغییر در ترکیب هیات رئیسه بانک مرکزی را مخالف قانون دانست، نسبت به تخطی از وظایف تصریح شده این مجمع در قانون هشدار داد.

در همین راستا، «دکتر محمدرضا پاسبان» حقوقدان و دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌و‌گو با شبکه ایران با اشاره به موارد ذکر شده در نامه دکتر احمدی‌نژاد و بیان اینکه «مسئولیت اجرای قانون اساسی نیز بر عهده رئیس جمهور قرار دارد»، گفت: طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی رئیس جمهور دربالا‌ترین مقام رسمی پس از مقام معظم رهبری قرار دارد.

وی همچنین تصریح کرد: مستنبط از مقررات اصل ۱۱۳ و نظریة تفسیری شمارة ۴۶۸ مورخ ۸/۱۱/۱۳۵۹ شورای نگهبان، رئیس جمهور حق تذکر و اخطار قانون اساسی به همه مقامات و نهاد‌ها را به جز مقام بالا‌تر از خود یعنی رهبری دارد.

این حقوقدان در ادامه، با تاکید بر اینکه هیچ نهاد و مرجعی حق تغییر قانون اساسی را ندارد و تغییر و اصلاح این قانون به صراحت اصول ۵۹ و ۱۷۷ خود قانون اساسی فقط با همه پرسی انجام می‌گیرد، عنوان کرد: حتی تفسیر قانون اساسی یا وضع قانون عادی مغایر با روح قانون اساسی یا اصول آن هم از نظر قانون‌گذار ممنوع بوده و باید از آن جلوگیری گردد.

جایگاه مجمع تشخیص مانع از تذکر رئیس جمهور نیست

به گفته دکتر پاسبان، شاید به همین دلیل ایراداتی به قانون اجرای اصل ۴۴ که نوعی تغییر در رویکرد اقتصادی قانون اساسی بود، وارد است. درحقیقت خصوصی سازی لازمه رونق اقتصادی کشور می‌باشد اما این مطلوب بایستی از طریق اصلاح اصل ۴۴ و نه وضع قانون عادی حاصل گردد.

وی با تاکید بر اینکه مجمع تشخیص یا هیچ نهاد دیگری حق وضع قانون یا اظهارنظر برخلاف قانون اساسی را ندارد در عین حال گفت: ظاهراً آخرین مرجع حل اختلاف در وضع قانون، مجمع تشخیص می‌باشد و مرجع دیگری جهت کنترل مجمع در قانون اساسی پیش بینی نشده است. با این حال، این مساله مانع از تذکر رئیس جمهور نیست.





:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 73
|
تعداد امتیازدهندگان : 26
|
مجموع امتیاز : 26
تاریخ انتشار : جمعه 20 / 11 / 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: